Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
      Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 
     

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS 3.5

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

YBrs. Dr./Tuan/Puan,

KAJIAN TINJAUAN TAHAP KESEDIAAN PENSYARAH POLITEKNIK DAN KOLEJ KOMUNITI TERHADAP PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN DALAM TALIAN.

Dengan segala hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.

Sukacita dimaklumkan bahawa Jawatankuasa Penyelaras Pembelajaran Digital Jabatan Pendidikan Politeknik Dan Kolej Komuniti telah ditubuhkan melalui Mesyuarat Pengurusan Jabatan Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti Bil.14/2020 yang dipengerusikan oleh Ketua Pengarah, Jabatan Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti, YBhg. Ts. Dr. Mohammad Naim Bin Yaakub.

2.  Jawatankuasa ini memainkan peranan penting dalam mengenalpasti strategi bagi menangani cabaran/isu berkaitan pembelajaran digital seterusnya memperkasa infrastruktur ICT dan pembelajaran digital di Politeknik dan Kolej Komuniti. Antara objektif jawatankuasa ini adalah seperti berikut:
i.  Mengenalpasti tahap kesediaan infrastruktur ICT pembelajaran digital meliputi ketersambungan rangkaian, peralatan, perisian serta sokongan teknikal.
ii.  Mengenalpasti tahap kesediaan pembelajaran digital pelajar meliputi kesediaan internet, peralatan dan sokongan perisian.
iii.  Mengenalpasti tahap kesediaan pengajaran dan pembelajaran dalam talian (PdPDT) pensyarah meliputi kesediaan internet, peralatan, sokongan perisian, kandungan dan latihan.
iv.  Mengenalpasti tahap kesediaan serta komitmen organisasi dan pihak pengurusan institusi.

3.¬† Untuk makluman, ‚ÄúKajian Tinjauan Kesediaan Pembelajaran Digital Pelajar Politeknik dan Kolej Komuniti‚ÄĚ telah dijalankan dari 30 Mei 2020 sehingga 4 Jun 2020 bagi mengkaji objektif (i) dan (ii).

4.¬† Sehubungan dengan itu, satu kajian tinjauan ‚ÄúKesediaan Pensyarah Politeknik Dan Kolej Komuniti Terhadap Pengajaran Dan Pembelajaran Dalam Talian (PdPDT)‚ÄĚ bagi mengkaji objektif (iii) dan (iv) akan dilaksanakan¬† mulai 26 hingga 30 Jun 2020. Oleh yang demikian, YBrs. Dr./Tuan/Puan dijemput untuk sama-sama menyertai kajian ini secara dalam talian melalui https://forms.gle/u9NMBTSdUwZGNLTq5.¬†

5.  Sebarang pertanyaan berkenaan dengan perkara ini boleh diemelkan ke This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Perhatian dan tindakan YBrs. Dr./Tuan/Puan dalam melengkapkan kajian tinjauan ini amatlah dihargai.

Sekian, terima kasih.

‚Äõ‚ÄõBERKHIDMAT UNTUK NEGARA‚ÄĚ

Saya yang menjalankan amanah

t.t.
(Dr. MOHD RASHAHIDI @ RUSDI BIN MOHAMOOD)
Pengarah Kanan
Jabatan Pendidikan Politeknik Dan Kolej Komuniti
Kementerian Pengajian Tinggi

 Maklumat Pendaftaran siswa Baru Politeknik Melaka Sesi Jun 2020

 

klik di sini

Sekian, terima kasih.

 

Jabatan Pembanguan dan Hal Ehwal Pelajar

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

13037560
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
3365
11265
14630
12936220
66012
392141
13037560

Your IP: 10.24.1.254
2020-07-06 07:27
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email