Trendy:

5 OGOS 2019 – Politeknik Melaka telah menerima Lawatan Akademik Pengantarabangsaan daripada Delegasi Politeknik Medan, Indonesia. Seramai 43 orang pelajar dan diiringi 4 orang pensyarah dari Fakulti Teknik Komputer dan Informatika yang diketuai oleh En. Sarafuddin. Delegasi telah disambut penuh mesra oleh Tuan Pengarah Politeknik Melaka, En Charim Bin Ibrahim, Timbalan Pengarah, Ketua-ketua Jabatan dan juga Majlis Perwakilan Pelajar.

  

Tujuan utama lawatan ini adalah untuk berkongsi ilmu bersama Jabatan Matematik Sains dan Komputer, Politeknik Melaka. Ketua Jabatan Hal Ehwal Dan Pembangunan Pelajar, Pn. Hazira Binti Salleh telah turut berkongsi maklumat mengenai penggunaan Sistem e-Report yang digunapakai di Politeknik Melaka.

  

Selain itu, Pn. Haidar Nur Rifhan Binti Basir, Ketua Unit Teknologi Maklumat turut berkongsi maklumat berkenaan pengurusan maklumat di PMK.

Lawatan berakhir dengan jamuan ringan dan delegasi dibawa ke HONDA untuk berkongsi maklumat bersama industri.

ALOR GAJAH - Seramai 476 graduan Politeknik Melaka (PMK) menerima diploma pada Majlis Konvokesyen PMK Ke-18 di Dewan Pusat Kecemerlangan Kejuruteraan dan Teknologi  JKR (CREaTE), Alor Gajah Melaka baru-baru ini.

  

Majlis yang telah berlangsung selama sehari ini telah dirasmikan oleh YB Noor Effandi Bin Ahmad, Exco Pendidikan Modal Insan, Sains dan Inovasi yang mewakil Ketua Menteri Melaka untuk sidang pertama manakala YBhg Dr Shamsuri Bin Abdullah Pengarah Bahagian Koordinasi TVET Jabatan Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti, telah merasmikan serta menganugerahkan diploma kepada graduan sidang kedua.

  

Seramai 476 graduan telah menerima diploma masing-masing. Penganugerahan diploma diberikan kepada 476 orang graduan daripada Diploma Kejuruteraan Awam, Diploma Kejuruteraan Elektronik (Kawalan), Diploma Kejuruteraan Mekanikal, Diploma Perniagaan Antrabangsa & Diploma Akauntansi yang berlangsung dalam dua (2) sidang. Berlangsungnya Majlis Konvokesyen kali ke-18 ini menjadikan graduan keseluruhan yang dilahirkan oleh Politeknik Melaka sejak tahun 2000 sehingga hari ini telah mencecah seramai 8,703 orang.

  

Imbas QR Code di atas untuk memuat turun Buku Pelan Stategik Politeknik dan Kolej Komuniti 2018-2025, Buku Rangka Kerja TVET 4.0,  Buku Informasi Politeknik 2018, Buku Informasi Kolej Komuniti 2018 dan Buku Laporan Tahunan JPPKK.

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 

Video terbaru di Youtube POLITV SOUTHERN

INTERNATIONAL BEST PRACTICES & SHARING

KNOWLEDGE PROGRAMME@ POLITEKNIK

NEGERI SRIWIJAYA, PALEMBANG, INDONESIA

TARIKH:  24-27 April 2019                                                                               

TEMPAT/NEGARA:  Palembang, Indonesia

PENGANJUR AKTIVITI:  PMK

Link: https://youtu.be/Lwclpxs08CY

08896143
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
3192
15637
18829
8802866
214192
312464
8896143

Your IP: 10.24.1.254
2019-08-19 05:32
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email