Trendy:

 Assalamualaikum dan salam sejahtera

Berikutan peningkatn kes COVID-19 di beberapa daerah di negara ini, Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) telah mengarahkan semua IPT menangguhkan dahulu urusan kemasukan pelajar baharu dan lama dari kawasan zon merah. Sehubungan dengan itu, siswa/siswi PMK daripada zon merah ditangguhkan pengajaran sehingga keadaan pulih dan akan diberitahu kelak. Walaubagaimanapun  siswa/siswi bukan daripada zon merah akan mengikuti pengajaran dan pembelajaran bermula 5 Oktober 2020 (Isnin). Sebarang pertanyaan, sila hubungi JHEPP, Politeknik Melaka di talian, 06-3376058.

 

Sila rujuk surat yang disertakan dibawah untuk panduan dan makluman semua. 

 ->  Surat Arahan Kembali ke Kampus bagi pelajar peringkat Diploma dan Sijil Politeknik Sesi Jun 2020

-> Carta Alir Kemasukan pelajar pasca covid 19

 
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
      Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 
     

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS 3.5

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

22 SEPTEMBER 2020 ‚Äď. Cawangan Sumber Manusia, Bahagian Khidmat Pengurusan, Politeknik Melaka telah menganjurkan Program Hari Bertemu Pelanggan pada 22 September 2020 hingga 24 September 2020 di Makmal Geoteknik, Politeknik Melaka. Program ini telah di hadiri oleh staf Politeknik Melaka bermula jam 9.00 pagi hingga 4.30 petang.

 

 

Program Hari Bertemu Pelanggan ini diadakan adalah untuk memberi ruang kepada semua staf Politeknik Melaka dalam membuat semakan Buku Rekod Perkhidmatan (BRP), Fail Peribadi dan pengemaskinian Perisytiharan Harta. Turut hadir sama pada program tersebut adalah Pengarah Politeknik Melaka, Sr. Hj. Razali bin Johari dan Timbalan Pengarah Politeknik Melaka, Ts. Mohd Azamri bin Kandari.

 

23 SEPTEMBER 2020, Politeknik Melaka - Commerce Department Society (CODES) telah menganjurkan Program 'Talk Show With Aliff Teega & Aisyah Hijanah' yang bertempat di Dewan Serbaguna Politeknik Melaka. Program ini dilaksanakan oleh Exco Kebajikan & Kerohanian CODES untuk memberi sedikit nasihat, motivasi dan panduan akan hala tuju sebagai pelajar sekarang dan seterusnya hala tuju selepas graduasi kelak. Program ini disertai oleh 2 orang pensyarah dan 90 orang pelajar yang terdiri daripada ahli jawatankuasa CODES serta para pelajar pelbagai jabatan yang ada di Politeknik Melaka.

   

17 September 2020, Melaka - 1 hingga 16 September 2020, seramai 41 peserta pelajar dari Politeknik Melaka menyertai Program Bulan Kebangsaan yang dianjurkan oleh Majlis Perwakilan Pelajr (MPP) dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Pembangunan Pelajar (JHEPP). Program Bulan Kebangsaan diadakan sempena sambutan hari kebangsaan pada 31 Ogos setiap tahun. Progam ini berlangsung selama 14¬† hari¬† iaitu bermula pada 1 September 2020 hingga 14 September 2020¬† . Bulan kebangsaan ini diadakan¬† bertempat di Politeknik Melaka dan dilaksanakan secara atas talian . Sepanjang program ini berlangsung, terdapat tiga pertandingan yang diadakan seperti pertandingan swafoto, pertandingan ‚Äúbroadcasting‚ÄĚ dan pertandingan sajak.¬† Pertandingan ini mendapat sambutan yang meriah daripada mahasiswa dan mahasiswi yang berada di politeknik mahupun di atas talian. Pada 16 September 2020, pengumuman pemenang yang menyertai pertandingan diumumkan secara atas talian melalui aplikasi Youtube Politeknik Melaka. Ribuan terima kasih kepada pelajar dan tahniah kepada pemenang yang telah menyertai Program Bulan Kebangsaan.

Untuk maklumat program sila layari pautan yang telah diberikan https://youtu.be/QQedbC3tH4U

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

14205532
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
12024
14306
57375
14065558
12024
378826
14205532

Your IP: 10.24.1.254
2020-10-01 20:24
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email