Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

8 dan 12 Oktober 2015, PMK, Melaka - Satu program PPI dan telah diadakan di Makmal Komputer 3, PMK pada 8 dan 12 Oktober 2015. Rasional diadakan program lawatan ini adalah untuk memberi pendedahan secara langsung kepada pelajar mengenai Kursus Mechanical Workshop Practice2 (DJJ2032) dan Maintenance Management (JJ616) . ODREM RESOURCES & MANAGEMENT SERVICE dipilih adalah kerana ia bersesuian dengan bidang yang dipelajari oleh pelajar-pelajar Diploma Kejuruteraan Mekanikal dan Kursus Mechanical Workshop Practice2 (DJJ2032) dan Maintenance Management (JJ616) .

 

 

Terdapat beberapa teori pembelajaran yang berkaitan dengan kerja yang dijalankan di syarikat tersebut seperti contoh safety procedures according to workshop safety regulation , perform welding according to Standard Operation procedure. Point out the concepts of maintenance organization and strategies that increases productivity by increase availability and capacity at reduced cost. Relate the principles of maintenance strategies and elaborate on the significance of a system approach to maintenance. organize maintenance management plan and schedule that integrates the whole management processes and procedures by group in actual workplace.

Semua teori yang telah dipelajari semasa didalam kuliah dapat diaplikasikan semasa melawat sendiri industri yang terlibat didalam bidang kejuruteraan yang sebenar. Disamping dapat mengetahui pengoperasian sesuatu syarikat tersebut ia juga dapat membantu pelajar memilih bidang pekerjaan di Syarikat tersebut.

Pelaksanaan aktiviti dan pencapaian objektif/outcome berjaya dicapai dengan cemerlang. Program yang dijalankan dapat menambahkan lagi pengetahuan pelajar dan pensyarah tentang operasi yang dijalankan oleh syarikat ODREM RESOURCES & MANAGEMENT SERVICE SDN BHD dimana kursus yang dijalankan adalah sangat sesuai dan berkait dengan apa yang telah dipelajari oleh pelajar semasa di Jabatan Kejuruteraan Mekanikal, Politeknik Melaka. Aktiviti ceramah dan lawatan yang telah disampaikan oleh Mr. Mohamed Khodree bin Mahmood kepada pelajar telah mencapai objektif yang diharapkan.

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

09681676
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1544
9240
1544
9599004
228880
391321
9681676

Your IP: 10.24.1.254
2019-10-20 03:54
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email