Trendy:

Disediakan Oleh : Norizan bin Md. Nor

 

ImageImage

Politeknik Ibrahim Sultan, 23 Januari 2013 - 4 orang pensyarah Politeknik Melaka telah berjaya didalam peperiksaan Program Pensijilan Etiket Digital yang berlangsung selama 3 hari disini. Program yang dikenali sebagai 1Citizen ini adalah sebuah program yang dilaksanakan oleh kerajaan bagi mendidik masyarakat malaysia mengamalkan penggunaan sistem dan alat digital dengan beretika apabila menggunakan, berkongsi maklumat dan sebagainya.

 


Image

 

Seramai 39 orang pensyarah Politeknik seluruh Malaysia menghadiri kursus ini dan mengambil pepepriksaan. Hanya mereka yang layak dan lulus peperiksaan sahaja akan ditauliahkan dan layak sebagai tenaga pengajar kepada masyarakat Malaysia dan seluruh dunia. Pada ketika ini 4 orang pensyarah Politeknik Melaka yang berjaya akan melaksanakan program ini kepada pelajar Politeknik Melaka sahaja.Kandungan modul yang akan diajar adalah seperti e-Access, e-literate, e-rule, e-safety, e-interaction & collaboration, e-enterprise, e-care dan e-accountability.

Program ini yang akan dilaksanakan di Politeknik Melaka akan memberi manfaat yang besar kepada pelajar kerana semua pelajar yang akan mengikuti program ini tidak akan dikenakan sebarang bayaran, disamping itu akan meningkatkan lagi keboleh pasaran pelajar untuk mendapatkan pekerjaan jika berjaya lulus didalam ujian.

En Abd Razak selaku ketua penyelaras program ini berkata, " Saya rasa gembira kerana kesemua pensyarah yang hadir berkursus, berjaya lulus dengan cemerlang dan berjaya ditauliahkan sebagai "Certified Trainer". Ada dikalangan peserta yang tidak lulus dalam peperiksaan sebanyak 2 kali dan tidak layak ditauliahkan. Oleh itu saya mengucapkan terima kasih kepada pensyarah Politeknik Melaka yang hadir berkursus dan memberi komitmen yang tinggi sehingga berjaya dalam peperiksaan dan mendapat pentauliahan".

Keterangan lanjut program ini bolehlah melayari laman web berikut. http://www3.1citizen.com.my

Image

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

12641930
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
273
13408
73922
12474661
62523
474455
12641930

Your IP: 10.24.1.254
2020-06-06 00:33
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email