• KPI 100%
Trendy:

Disediakan oleh : Ahmad Syukri

 

ImageImage

PMK, 7 Mac 2011 - Pelajar Politeknik Melaka (PMK) telah menyertai masyarakat Taman Pokok Mangga, Melaka dalam misi untuk memelihara kehijauan bersama komuniti setempat yang julung-julung kali diadakan baru-baru ini.

 

Image Image

Image

Seramai 80 orang sukarelawan bersama penduduk taman telah mengambil bahagian dalam program yang bertujuan untuk memelihara kehijauan setempat dan memastikan komuniti setempat kondusif dan selesa didiami.

ImageImage

ImageImage

Pengarah program, Saudara Mohd Azim Kamarudin, berkata semangat sukarelawan itu membuktikan politeknik bukan sekadar tempat melahirkan graduan tetapi manusia serba boleh. ‚ÄúPembabitan ini membuktikan pelajar politeknik khasnya bersedia menghulurkan bantuan pada bila-bila masa. Ia juga menjadi jaringan kepada para pelajar membina komunikasi dan pemikiran kritis bersama masyarakat selain untuk menambah pengalaman.,‚ÄĚkatanya.Majlis disempurnakan oleh Ahli Parlimen Bukit
Katil,Yang Berhormat Datuk Md Sirat Abu.

ImageImage

ImageImage

ImageImage

ImageImage

Ketua Jabatan Hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar PMK, Pn. Ati Arini binti Salim, berkata program itu membuka peluang kepada pelajar membantu masyarakat merealisasikan hasrat menjadi warga prihatin. ‚ÄúProgram ini bukan hanya menghulurkan bantuan malah menjadi platform terbaik pelajar memupuk jati diri termasuk aspek pengukuhan ilmu secara praktikal. Bertemu penduduk satu pengalaman baru dan menjadi bekalan apabila mereka menamatkan pangajian nanti,‚ÄĚkatanya.

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

11763549
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
6118
10874
44354
11611815
6118
386179
11763549

Your IP: 10.24.1.254
2020-04-01 13:22
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email