Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
      Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 
     

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS 3.5

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

Disediakan oleh MOHD SAIFUL BIN TAMBY


 

Politeknik Kota, 29 JUN 2007- Kursus Peningkatan MPAV modul bekalan eletrik dan modul perpaipan yang telah diadakan pada 26 hingga 28 hb Jun 2007 di Politeknik Kota, Melaka telah dilaksanakan dengan jayanya. Kursus Peningkatan MPAV ini dianjurkan oleh Unit Latihan dan Pendidikan Lanjutan (ULPL) Politeknik Kota, Melaka (PKM) dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Teknikal Malaysia (JPTeK), JEB Enterprise dan JH Global Resources. Kursus Peningkatan MPAV ini bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan guru-guru SMT dalam pengedalian peralatan dan pembelajaran teknikal dan keselamatan terutama tentang pembekalan elektrik dan perpaipan. Bahkan, kursus Peningkatan MPAV ini juga merupakan sebahagian daripada proses merancang, menggubal dan mengemaskini kurikulum SMT oleh pihak JPTeK Malaysia.

 

 

 

 
 
 
 
 

 

Menurut En. Lim Chee Hai, Pegawai Latihan & Pendidikan Lanjutan PKM, kursus ini disertai seramai 37 orang peserta yang terdiri daripada guru-guru sekolah menengah vokasional dan teknik dari zon selatan antaranya dari SMT (Sekolah Menengah Teknik) Sg. Buloh, SMT Muar, SMT Ampangan, SMT Klang, SMT Batu Pahat, SMT Setapak, SMT Tanjung Puteri dan beberapa lagi. Manakala, pihak penceramah pula terdiri daripada tenaga pengajar dari Politeknik Kota sendiri iaitu Encik Anuar Bin Nordin dan Encik Anafiah Bin Hamzah (bagi modul perpaipan) dan Encik Mohd Nordin Bin Mohd Jani, Encik Zahidi Bin Zamzuri dan Encik Sahzali Bin Mohd Ramli (bagi modul bekalan elektrik). Manakala pihak urusetia pula terdiri daripada wakil pihak JEB Enterprise dan JH Global Resources dan juga wakil Unit Latihan dan Pendidikan Lanjutan Politeknik Kota sendiri yang diwakili oleh Encik Krishnamoorthy A/L Govindaraju dan Encik Mohd Saiful Bin Tamby.

Para peserta telah ditempatkan oleh pihak penganjur di dua buah tempat penginapan yang berbeza iaitu bagi yang mengikuti kursus modul bekalan elektrik telah ditempatkan di Puteri Resort, Air Keroh, Melaka dan bagi yang mengikuti kursus modul perpaipan pula telah ditempatkan di Grand Continental, Bandar Hilir, Melaka.

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

Di akhir kursus, para peserta kursus telah dianugerahkan sijil penyertaan oleh pihak Politeknik Kota dan pihak penganjur yang telah disampaikan oleh En. Helme, wakil pihak JPTeK. Dalam pada itu, rata-rata para peserta merasa terhibur dan lebih berkeyakinan untuk mengaplikasikan ilmu yang mereka perolehi sepanjang kursus peningkatan MPAV ini dijalankan. Dengan kata lain, objektif kursus juga telah tercapai dan mudah-mudahan apa yang diperolehi oleh para peserta berkenaan dapat digunakan dengan sebaik mungkin dalam pengakplikasiannya pada peringkat pembelajaran dan pengajaran di sekolah masing-masing.

 

 

 Maklumat Pendaftaran siswa Baru Politeknik Melaka Sesi Jun 2020

 

klik di sini

Sekian, terima kasih.

 

Jabatan Pembanguan dan Hal Ehwal Pelajar

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

13052655
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
5707
12753
29725
12936220
81107
392141
13052655

Your IP: 10.24.1.254
2020-07-07 11:47
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email