Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
      Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 
     

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS 3.5

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

ImageImage

PKM 22 September 2008 - Seramai 24 orang exco Jawatankuasa Perwakilan Pelajar Politeknik (JPP) Politeknik ¬†Kota Melaka (PKM) telah mengadakan lawatan kerja ke Utara semenanjung iaitu negeri Kedah Darul ¬†Aman¬† dan¬† negeri Perlis Indera Kayangan pada 19 ‚Äď 21 September 2008 yang lalu. Lawatan Kerja Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP) Politeknik Kota Melaka ke Utara Semenanjung Malaysia ini dirancang merangkumi tiga aktiviti utama iaitu menghadiri Seminar Pembangunan IPT Peringkat Kebangsaan di Universiti Utara Malaysia (UUM), Lawatan Penandaarasan ke JPP Politeknik Tuanku Syed Sirajudin, Pauh, Perlis (PTSS) dan JPP Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah (POLIMAS).

 

Image

Lawatan ini talah bertolak dari Melaka pada hari Jumaat dan bermalam di Jitra, Kedah. Aturcara lawatan pada 20 September 2008 (Sabtu) ialah menghadiri Seminar Pembangunan IPT Peringkat Kebangsaan di Universiti Utara Malaysia (UUM). Seminar tersebut dihadiri oleh 500 orang pemimpin pelajar IPT dari seluruh Malaysia telah menarik minat semua dengan kehadiran Tun Dr. Mahathir Mohamed yang telah menyampaikan Ucaptama bertajuk ‚ÄúKepimpinan Strategik Dalam Pembangunan Mahasiswa IPT‚ÄĚ. Manakala pada sebelah petangnya, telah diadakan sesi Forum yang bertajuk ‚Äú Ke manakah Arah Pembangunan Mahasiswa IPT dalam merealisasikan¬† Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara‚ÄĚ. Panel forum tersebut ialah Prof. Tan Sri Dato‚Äô Dzulkifli¬† Abd. Razak, Naib Canselor Universiti Sains Malaysia , Prof. Dr. Mustafa Mohd Zin, Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa), UiTM, Dr. Idris Md. Noor, Timbalan Ketua Pengarah Biro Tatanegara dan Yang Berhormat Dato‚Äô Seri Shahidan Kassim, Presiden Alumni Universiti Utara Malaysia.

Pada 21 September (Ahad), Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP) Politeknik Kota Melaka telah mengadakan lawatan Penandaarasan ke JPP Politeknik Tuanku Syed Sirajudin, Pauh, Perlis (PTSS) dan JPP Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah (POLIMAS).

 

 

 

ImageImage
ImageImage

Lawatan kerja ini  bermatlamat untuk melahirkan exco JPP PKM sebagai generasi unggul, kepimpinan belia yang terbuka mindanya, mempunyai hubungan jaringan antara kepimpinan yang luas, kemas tindakan dan memantapkan daya saing diri agar lebih dihormati dan setanding, malahan lebih cemerlang  dalam pelbagai aspek.

Menurut Cik Suryati Jaudin, Yang Dipertua JPP,   lawatan tersebut juga Memberi pendedahan berguna kepada exco JPP mengenai Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara, mendedahkan exco JPP PKM dengan isu pengajian tinggi dan kepimpinan, memberi peluang kepada exco JPP bertemu pimpinan negara dengan lebih dekat, membuka ruang interaksi  dua hala antara exco JPP PKM , JPP PTSS dan JPP POLIMAS dan juga menyediakan ruang kepada exco JPP PK berkongsi ilmu, maklumat dan pengalaman dalam ruang lingkup sebagai pemimpin pelajar.

Lawatan tersebut telah diiringi oleh dua orang Pegawai Hal Ehwal Pelajar PKM iaitu en. Ahmad Syukri Bin Mohamed Yunus dan En. Zahidi bin Zamzuri.

 Maklumat Pendaftaran siswa Baru Politeknik Melaka Sesi Jun 2020

 

klik di sini

Sekian, terima kasih.

 

 Maklumat Pendaftaran siswa Senior Politeknik Melaka Sesi Jun 2020

 

klik di sini

Sekian, terima kasih.

 

Jabatan Pembanguan dan Hal Ehwal Pelajar

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

13565076
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
9191
17185
9191
13431129
150992
442536
13565076

Your IP: 10.24.1.254
2020-08-09 16:06
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email