Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS
  Kajiselidik Kemudahan Fasiliti      Tatacara Akses Wifi Pelajar PMK  

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

Politeknik Melaka, 3 April 2012 - Satu Program Khemah Kerjaluar Amali Ukur Kejuruteraan telah diadakan pada 20 hingga 22 Mac 2012 di Saujana Asahan Resort , Jalan Kolam Air, 77100 Asahan,¬† Melaka.¬†Program Khemah Kerjaluar Amali Ukur Kejuruteraan¬† ini wajib disertai oleh semua pelajar semester dua yang mengambil kursus CC201 ‚Äď Engineering Survey 2. Khemah kerjaluar Ukur Kejuruteraan ini dijalankan pada setiap semester untuk memenuhi keperluan kurikulum Kursus CC201 ‚Äď Engineering Survey 2, yang mana amali¬† adalah salah satu syarat permarkahan di dalam Penilaian Berterusan Pelajar.
Image Image
Program Khemah Kerjaluar Amali Ukur Kejuruteraan¬† pada kali ini disertai oleh¬† 82 orang peserta iaitu pelajar semester dua yang mengambil kursus CC201 ‚Äď Engineering Survey 2 dari tiga buah kelas serta diiringi seramai 8 orang pensyarah bagi tujuan memantau kegiatan 12 kumpulan pelajar tersebut.

Image Image

Kali ini, telah diadakan pertandingan kumpulan terbaik untuk memberi pengiktirafan dan penghargaan kepada kumpulan yang berjaya menyempurnakan amali mengikut masa dan piawai yang telah ditetapkan. Tiga kumpulan terbaik adalah Kumpulan Dua Belas, Lapan dan Satu. Tahniah diucapkan.
Image Image
 
Penganjuran program ini adalah untuk memberi pendedahan kepada pelajar tentang konsep pengukuran seperti tekimetri, penjajaran lengkung, pemancangan tanda dan pengukuran jarak secara elektronic (EDM) ke arah pembelajaran kendiri dan dengan bimbingan daripada pensyarah modul. Dengan menjalankan kerja pengukuran secara ‚Äúhands-on‚ÄĚ akan memberikan gambaran sebenar seperti yang telah di pelajari di dalam bilik kuliah. Segala jenis peralatan, keadaan kawasan ukur dan aturcara kerja, kaedah pembukuan dan sehinggalah penghasilan pelan yang sebenar dapat diketahui kerana pelajar mengalami keadaan sebenar sebagai seorang Juruukur.

Imbas QR Code di atas untuk memuat turun Buku Pelan Stategik Politeknik dan Kolej Komuniti 2018-2025, Buku Rangka Kerja TVET 4.0,  Buku Informasi Politeknik 2018, Buku Informasi Kolej Komuniti 2018 dan Buku Laporan Tahunan JPPKK.

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

09293271
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4989
16116
54989
9129149
231796
379524
9293271

Your IP: 10.24.1.254
2019-09-18 05:45
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email