Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
      Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 
     

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS 3.5

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

Melaka, 29 Oktober 2008 - Jabatan Kejuruteraan Awam telah menganjurkan satu program motivasi bertemakan Motivasi Kecemerlangan Sahsiah Dan Akademik bertempat di Auditorium Masjid al-azim, Melaka. Kesemua pelajar Jabatan Kejuruteraan Awam telah diwajibkan hadir bagi mengikuti program motivasi tersebut.Tujuan utama program ini ialah untuk membentuk sahsiah diri serta menjana kecemerlangan akademik selaras dengan hasrat PKM melahirkan modal insan yang berkualiti. Ceramah motivasi ini telah dikendalikan oleh Encik Baba bin Ismail merupakan seorang Pegawai Kaunselor di Pejabat Pendidikan Melaka Tengah.

 

 


Pelbagai pengisian diperoleh para pelajar yang hadir pada program tersebut. Selepas pendaftaran pada jam 8.00 pagi, pelajar terus mengikuti sidang ilmu 1 yang membincarakan mengenai pengurusan masa dan teknik menangani stress. Antara perkara yang dititikberatkan ialah bagaimana kebijaksanaan pelajar untuk menguruskan masa dan menangani masalah tekanan samaada fizikal mahupun mental. Pengurusan masa merupakan perkara yang sangat penting kepada para pelajar dimana pengurusan masa yang bijak sahaja dapat membentuk pelajar yang cemerlang.

 

 

 

Pelajar kemudiannya mengikuti Sidang ilmu 2 iaitu membicarakan tentang pergaulan bebas dan kesannya dari perspektif kesihatan. Tujuan utama perkara ini dibicarakan ialah untuk mengurangkan gejala sosial yang wujud dikalangan remaja masa kini terutama yang melibatkan para pelajar. Ceramah motivasi ini juga diselitkan dengan pelbagai aktiviti yang merangsang minda pelajar. Antara perkara yang dimuatkan dalam ceramah motivasi ini ialah tayangan video mengenai gejala sosial pada masa kini dan akibatnya. Penceramah berharap dengan adanya tayangan video tersebut, pelajar sentiasa berwaspada dan berhati-hati dalam pergaulan mereka supaya tidak melampaui batas dan perlu menyedari akibat buruk yang boleh berlaku akibat perbuatan tidak bermoral. Penceramah juga sekali lagi mengingatkan matlamat sebenar pelajar di Politeknik iaitu untuk mencapai keputusan yang sebaik mungkin dan yang paling penting mendapat keputusan HPNM 4.00. Selain itu, program tersebut juga diserikan dengan penyampaian Anugerah Ketua Jabatan untuk pelajar Jabatan Kejuruteraan Awam dan cabutan bertuah.

 


Dalam pada itu, Ketua Jabatan Kejuruteraan Awam, Pn. Halimah dalam ucapannya menyatakan bahawa walaupun dalam peringkat sijil sekarang tidak mustahil untuk pelajar mengorak langkah ke peringkat yang lebih tinggi dan mencapai kejayaan pada masa akan datang. Di harap Kenyataan tersebut sedikit sebanyak memberi rangsangan kepada pelajar untuk berusaha ke arah mencapai kecemerlangan.

 Maklumat Pendaftaran siswa Baru Politeknik Melaka Sesi Jun 2020

 

klik di sini

Sekian, terima kasih.

 

 Maklumat Pendaftaran siswa Senior Politeknik Melaka Sesi Jun 2020

 

klik di sini

Sekian, terima kasih.

 

Jabatan Pembanguan dan Hal Ehwal Pelajar

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

13564886
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
9001
17185
9001
13431129
150802
442536
13564886

Your IP: 10.24.1.254
2020-08-09 15:48
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email