Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS
  Kajiselidik Kemudahan Fasiliti      

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan

Unit CISEC (Unit Corporate Industrial

Service and Employment Centre)

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK  

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

PENGENALAN

 

Jabatan ini merupakan sebuah jabatan sokongan yang terdiri dari gabungan beberapa buah unit seperti Unit Hal Ehwal Pelajar, Unit Sukan Dan Kokurikulum, Unit Psikologi Dan Kerjaya, Unit Kebudayaan Dan Warisan dan Unit Kesukarelawanan. Penggabungan unit-unit dibawah jabatan ini mula dijalankan secara berperingkat semenjak tahun 2010 sehingga 2014 berikutan penyusunan semula struktur organisasi jabatan sokongan oleh Jabatan Pengajian Politeknik, Kementerian Pengajian Tinggi .

Diketuai oleh seorang Ketua Jabatan, objektif penggabungan ini adalah untuk memastikan pengurusan aktiviti pelajar dapat dijalankan dengan lebih teratur, terancang dan memberikan impak yang lebih besar dalam usaha politeknik menghasilkan modal insan yang cemerlang.

 

UNIT HAL EHWAL PELAJAR

 

Unit ini bertanggungjawab menguruskan pendaftaran pelajar baru, lapor diri pelajar senior, proses pertukaran pelajar, penangguhan pengajian pelajar, pemberhentian pelajar, menyimpan dan mengemaskini rekod peribadi pelajar, mengendalikan permohonan biasiswa/pinjaman, menguruskan hal yang berkaitan dengan disiplin, insuran, kebajikan pelajar, Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP), aktiviti-aktiviti pelajar disamping membantu menjalankan promosi bagi pengambilan pelajar baru ke Politeknik Malaysia.

Dengan perlantikan seorang Ketua Unit, 2 orang Pegawai Hal Ehwal Pelajar, seorang Pegawai Pembantu Tadbir dan 3 orang staf sokongan, kesemua staf di Unit Hal Ehwal Pelajar sentiasa komited dalam menjalankan tanggungjawab mereka terutamanya dalam memastikan kejayaan perlaksanaan aktiviti-aktiviti berkaitan dengan pelajar.

Pengumuman;
Tahniah dan syabas diucapkan kepada 551 graduan sekalian kerana Berjaya menamatkan sesi pengajian di Politeknik Melaka. Pihak Jawatankuasa Jemputan Graduan bagi Konvokesyen kali yang ke 17 ini ingin memaklumkan segala pengumuman, surat menyurat dan tindakan yang perlu diambil oleh para graduan adalah melalui atas talian sistem SPMP iKonvo. Sistem ini akan mula boleh diakses pada 11 Jun 2018. TIADA LAGI SURAT MENYURAT MELALUI SISTEM POS MALAYSIA. Sekian terima kasih.
 
 Pengerusi
Jawatankuasa Jemputan Graduan

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

03903060
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
2842
12361
56870
3740321
276288
314853
3903060

Your IP: 54.81.68.240
2018-05-24 08:23
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email