Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS
  Kajiselidik Kemudahan Fasiliti      Tatacara Akses Wifi Pelajar PMK  

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

 

 

PIAGAM PELANGGAN

UNIT SUKAN ,KOKURIKULUM DAN KEBUDAYAAN

POLITEKNIK MELAKA

 

 

 

KAMI, AKAN SENTIASA MEMBERI PERKHIDMATAN TERBAIK KEPADA WARGA POLITEKNIK MELAKA MENERUSI PROGRAM PEMBANGUNAN SUKAN, KOKURIKULUM DAN KEBUDAYAAN BAGI MENYOKONG USAHA PEMBANGUNAN PELAJAR YANG MEMILIKI SAHSIAH YANG BAIK DAN SEIMBANG DARI ASPEK JASMANI, ROHANI, EMOSI, INTELEKTUAL DAN SOSIAL.

OLEH ITU, KEUTAMAAN KAMI ADALAH :

1.      AKTIVITI SUKAN

a) Kami akan melibatkan penyertaan pelajar di dalam kejohanan sukan, sama ada di peringkat Politeknik Melaka, Majlis Sukan Politeknik Malaysia (MSPM) mahupun di peringkat Kebangsaan sekiranya terdapat keperluan dan permohonan serta jemputan dari pihak-pihak yang terlibat dengan kelulusan Pihak Pengurusan Politeknik Melaka.

b) Pihak kami menyokong penuh sebarang aktiviti sukan yang dianjurkan oleh pelajar dan jabatan lain dengan memberi bantuan khidmat nasihat penganjuran dan bantuan teknikal kepada pihak penganjur berdasarkan kepada kelulusan Ketua Unit Sukan dan Kokurikulum.

c) Warga Politeknik Melaka boleh menggunakan kemudahan gelanggang Futsal dan gelanggang Badminton yang disewa dengan mengisi borang yang disediakan dan diluluskan oleh Ketua Unit Sukan dan Kokurikulum atau Pegawai Belia dan Sukan.

 

 

2.        AKTIVITI KOKURIKULUM

a) Pihak kami akan merancang, melaksanakan dan memantau semua aktiviti Kokurikulum yang dilaksanakan bagi memastikan aktiviti tersebut memenuhi aspek Kokurikulum yang terlibat.

b) Bekerjasama secara rapat dengan pihak yang berkenaan termasuk dari agensi kerajaan dan penyedia perkhidmatan bagi memastikan objektif kursus Kokurikulum dapat dilaksanakan dengan jayanya bagi memenuhi objektif penghasilan modal insan yang holistik.

 

3.        AKTIVITI KEBUDAYAAN DAN WARISAN

a) Kami akan melibatkan penyertaan pelajar di dalam kejohanan Kebuyaan dan Warisan, sama ada di peringkat Politeknik Melaka, Negeri, Politeknik Malaysia mahupun di peringkat Kebangsaan sekiranya terdapat keperluan dan permohonan serta jemputan dari pihak-pihak yang terlibat dengan kelulusan Pihak Pengurusan Politeknik Melaka.

b) Bekerjasama secara rapat dengan pihak yang berkenaan termasuk dari agensi kerajaan dan bukan kerajaan bagi memastikan semua program dapat dilaksanakan dengan jayanya dalam memartabatkan seni budaya dan warisan sebagai platform penyatuan kepelbagaian budaya bagi mengekalkan warisan bangsa Malaysia. 

 


 

 

          KELULUSAN KERTAS KERJA AKTIVITI DAN PERBELANJAAN

a) Tempoh kelulusan kertas kerja bagi aktiviti Sukan dan Kokurikulum adalah selewat-lewatnya 7 hari dari tarikh kertas kerja dihantar ke Unit Sukan, Kokurikulum dan Kebudayaan bergantung kepada kelulusan Pihak Pengurusan Politeknik Melaka dan Koperasi Politeknik Kota Melaka Berhad.

Imbas QR Code di atas untuk memuat turun Buku Pelan Stategik Politeknik dan Kolej Komuniti 2018-2025, Buku Rangka Kerja TVET 4.0,  Buku Informasi Politeknik 2018, Buku Informasi Kolej Komuniti 2018 dan Buku Laporan Tahunan JPPKK.

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 

Video terbaru di Youtube POLITV SOUTHERN

INTERNATIONAL BEST PRACTICES & SHARING

KNOWLEDGE PROGRAMME@ POLITEKNIK

NEGERI SRIWIJAYA, PALEMBANG, INDONESIA

TARIKH:  24-27 April 2019                                                                               

TEMPAT/NEGARA:  Palembang, Indonesia

PENGANJUR AKTIVITI:  PMK

Link: https://youtu.be/Lwclpxs08CY

08957680
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1723
14654
80366
8802866
275729
312464
8957680

Your IP: 10.24.1.254
2019-08-23 02:50
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email