Trendy:

ImageImage

 

Shah Alam, 16 Mac 2012 - Satu lawatan industri telah diadakan ke SIRIM Berhad bagi kursus PM101 yang disertai oleh semua pelajar Semester 1 Diploma in Accountancy dan Diploma In International Business dari Jabatan Perdagangan yang diiringi oleh pensyarah pembimbing  Pn. Faridah Binti Che In, Pn. Siti Noorain binti Awalluddin, En.Mohd Faizal bin Mohd Faizal dan Cik Armarzila Binti Arifin  pada 16 Mac 2012 yang lalu, bersamaan hari Jumaat di Shah Alam.

 

 

ImageImage
 
Lawatan ini¬† bertujuan untuk memberi pendedahan secara langsung kepada pelajar-pelajar Program Diploma Akauntansi (DAT) dan Diploma Perniagaan Antarabangsa (DPI) berkaitan topik ‚ÄúProduct, Servis and Brands.‚ÄĚ Ini juga adalah untuk mencapai ‚ÄúCourse Learning Outcome‚ÄĚ yang telah dimaktubkan iaitu ‚ÄėIllustrate the marketing concept, processes, orientation and major forces in the new marketing landscape.‚ÄĚ
 
ImageImage
 
Ucapan dan taklimat yang disampaikan oleh Puan Noor Hayati Hj. Mokhtar, Eksekutif Kanan Seksyen Reka Bentuk Produk (PDEC) SIRIM Berhad yang memberikan pendedahan kepada pelajar bagaimana pembangunan produk perlu dibentuk untuk membantu pemasar memperolehi kelebihan dayasaing mereka di dalam pasaran semasa. Beliau juga turut menerangkan kepada pelajar jenis-jenis  pembungkusan yang boleh dihasilkan oleh pihak SIRIM Berhad.

ImageImage
 
Disamping itu juga  tayangan  video korporat tentang peranan SIRIM terutamanya kepada bakal-bakal usahawan di Malaysia ditontonkan kepada pelajar. Bagi menarik minat pelajar tentang peranan SIRIM di Malaysia, pelajar telah  di bawa ke Galeri SIRIM untuk melihat model-model produk yang dibentuk oleh SIRIM.  Semasa di galeri pelajar diberi pendedahan tentang pelbagai jenis produk yang telah berjaya mendapat sentuhan dari pihak SIRIM Berhad untuk di pasarkan di pasaran tempatan dan antarabangsa.
 
Image Image
 
Image

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

12658363
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4603
12103
4603
12568008
78956
474455
12658363

Your IP: 10.24.1.254
2020-06-07 10:32
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email