Trendy:

Written by Ahmad Syukri Mohamed Yunus

Image

Petaling Jaya, 18 April 2012 ‚Äď Selepas cemerlang pada Majlis Anugerah kecemerlangan Pelajar 13 (MAKP13) pada 13 April lepas dengan menggondol Anugerah Bitara yang diberikan kepada pelajar yang mempunyai kelebihan dan kebolehan yang membanggakan PMK dan boleh dicontohi oleh pelajar lain, Mohd Anil Hakimien Bin Md Yusaini, pelajar semester 6 DKA mengulangi kecemerlangannya dengan dianugerahkan Anugerah Biasiswa GD Express dalam majlis yang diadakan ibu pejabatnya di sini.

ImageImage
ImageImage
Kejayaan Mohd Anil Hakimien ini bermula apabila Jabatan hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar (JHEPP) PMK mendapat iklan mengenai biasiswa oleh GD Express ini mewar-warkan iklan tersebut kepada pelajar semester 6 DKA yang merupakan generasi pertama pelajar diploma PMK. Hasilnya seramai 22 orang pelajar telah mengisi borang dan PMK telah menyediakan perkhidmatan bas untuk  para pelajar menghadiri sesi temuduga  pada Selasa 6 mac 2012 yang diadakan di ibu pejabat di Petaling jaya ini.
ImageImage
ImageImage
ImageImage
Majlis ini diserikan lagi dengan kesudian Pengarah Politeknik  Melaka, Puan Rashidah Binti Mustapa untuk menghadiri  majlis tersebut sebagai tanda sokongan tidak berbelah bahagi Pengurusan PMK kepada semua aktiviti dan kejayaan diperolehi para pelajar PMK. Lebih membanggakan apabila pelajar PMK ini, Mohd Anil Hakimien merupakan penerima pertama anugerah biasiswa untuk tahap diploma yang mula diperkenalkan pada tahun 2012. Bagi sesi 2012 kali ini, GD Express menganugerahkan biasiswa kepada 3 orang pelajar yang terdiri daripada 2 orang pelajar Universiti Islam Antarabangsa (UIA)  dan juga kepada Mohd Anil Hakimien dari PMK.
ImageImage
ImageImage
ImageImage
ImageImage
Majlis penyampaian anugerah tersebut telah bermula pada jam 5.30 petang dengan ucapan daripada Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) GD Express iaitu En. Leong Chee Tong yang memberikan penghargaan kepada pelajar yang terpilih setelah melalui beberapa siri ujian seperti Ujian Kecerdasan Matematik dan English, Ujian Komputer dan Sesi Temuduga bersama dengan pengurusan syarikat. Beliau mengingatkan pelajar terpilih sentiasa menghargai pengorbanan keluarga dan para pengajar di institusi masing-masing agar menjadi pelajar yang mengenang budi dan jasa mereka selama ini. Ini kerana, berdasarkan pengalaman beliau, pekerja yang baik dan boleh menjadi aset kepada syarikat biasanya mempunyai nilai-nilai murni seperti di atas.
ImageImage
ImageImage
Menurut rekod, kejayaan Mohd Anil Hakimien ini dibantu dengan hasil rentetan kecemerlangan beliau dalam akademik dan ko-kurikulum sepanjang berada di PMK seperti; -¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Anugerah Bitara ‚Äď Sesi Dis 2011 -¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Anugerah Senarai ketua Jabatan dari semester 1 ‚Äď semester 3 -¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Olahragawan PMK ‚Äď Sesi Jan 2010 -¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Johan Futsal Majlis Sukan Politeknik (MSP) 2009 -¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Mewakili Johor FC (2010) dan Negeri Sembilan (2011) dalam Liga Futsal Kebangsaan -¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Mewakili PMK dalam Liga Bolasepak IPT, Divisyen 3 2012. -¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Mewakili PMK dalam Futsal, Hoki dan Bolasepak
ImageImage
ImageImage
Majlis gemilang  penuh makna tersebut yang dihadiri oleh pengurusan syarikat, penerima biasiswa, wakil IPT serta keluarga masing-masing tersebut telah berakhir tepat jam 7.00 petang selepas jamuan makan malam.
Di kesempatan ini, pihak JHEPP mengudapkan tahian kepada saudara Mohd Anil Hakimien, penasihat akademik beliau, semua penyarah yang mengajar dan membimbing beliau di JKA, JMSK, JPA, Jurulatih bolasepak PMK, Mohd Isah dan Unit Sukan dan Ko-Kurikulum serta semua individu yang membantu semoga kejayaan ini menjadi peransang kepada pelajar PMK yang lain untuk terus aktif dalam bidang akademik dan ko-kurikulum.

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

12658119
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4359
12103
4359
12568008
78712
474455
12658119

Your IP: 10.24.1.254
2020-06-07 09:58
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email