Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS
  Kajiselidik Kemudahan Fasiliti      

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan

Unit CISEC (Unit Corporate Industrial

Service and Employment Centre)

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK  

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

 

DIPLOMA PERNIAGAAN ANTARABANGSA(DPI) 

Diploma Perniagaan Antarabangsa dibangunkan untuk membantu pihak pengurusan untuk merancang, melaksana, dan menggunakan kemahiran yang diperolehi dalam industri perniagaan global. Kandungan kursus direka untuk mendidik pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang menyeluruh dalam bidang berkaitan. Diploma Perniagaan Antarabangsa meliputi eksport dan import, dokumentasi dan prosedur, menguruskan aktiviti pemasaran antarabangsa dan untuk menjalankan penyelidikan pemasaran untuk tujuan perdagangan antarabangsa.


Program ini bertujuan untuk memberi pengetahuan asas tentang kepentingan perdagangan antara negara-negara, kepentingan hubungan baik antara kerajaan, pengetahuan tentang sistem undang-undang di negara ini, risiko dan insurans, kecekapan pengurusan kewangan dan keperluan asing, pengurusan rantaian bekalan menguruskan bekalan dan permintaan dan aktiviti logistik. Program ini juga dibentuk untuk merangkumi pelbagai bidang pengajian seperti perakaunan, ekonomi, pengaturcaraan asas komputer dan pengurusan. Semua pelajar perlu menjalani latihan industri selama enam bulan di semester keempat untuk menimba pengalaman bekerja dan pemahaman yang lebih baik daripada dunia perniagaan.

 

  

DIPLOMA AKAUNTANSI (DAT)

Diploma Perakaunan adalah bertujuan untuk menyediakan bakal graduan dengan pengetahuan dan kemahiran dengan pengalaman pendidikan bersepadu bidang perakaunan, pengauditan, percukaian dan kos & pengurusan perakaunan kewangan serta pengurusan pengetahuan, teknologi maklumat, keusahawanan dan pembangunan interpersonal. Objektif program ini adalah untuk menyediakan pendidikan perakaunan di peringkat profesional untuk memenuhi tuntutan kedua-dua sektor awam dan swasta.

Tujuan program ini adalah untuk melengkapkan bakal graduan dengan bidang perakaunan dan kemahiran pengurusan dalam persekitaran perniagaan untuk membina kerjaya mereka dalam bidang perakaunan yang merangkumi keseluruhan spektrum aktiviti komersil dan kerajaan serta pendidikan siswazah dan pembelajaran sepanjang hayat. Setiap kursus dalam program perakaunan termasuk  peperiksaan, pengalaman, perkembangan interpersonal dan keperluan etika. Program ini direka dan ditanda aras dengan badan-badan profesional perakaunan di Malaysia yang merupakan Association of Chartered Certified Accountants.

 

Pengumuman;
Tahniah dan syabas diucapkan kepada 551 graduan sekalian kerana Berjaya menamatkan sesi pengajian di Politeknik Melaka. Pihak Jawatankuasa Jemputan Graduan bagi Konvokesyen kali yang ke 17 ini ingin memaklumkan segala pengumuman, surat menyurat dan tindakan yang perlu diambil oleh para graduan adalah melalui atas talian sistem SPMP iKonvo. Sistem ini akan mula boleh diakses pada 11 Jun 2018. TIADA LAGI SURAT MENYURAT MELALUI SISTEM POS MALAYSIA. Sekian terima kasih.
 Pengerusi
Jawatankuasa Jemputan Graduan

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

04451059
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
5311
8982
70936
4314986
192507
291824
4451059

Your IP: 10.24.1.254
2018-07-20 12:31
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email