Trendy:

20 Disember 2013 Kuantan – Satu program kerja amal “ Hantaran Spersalinan “ telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya oleh Skuad Prihatin PMK Kuantan Pahang Darul Makmur. Skuad Prihatin ini dianggotai seramai 20 staf PMK, iaitu staf akademik dan staf sokongan dibantu oleh 30 orang pelajar JKA dan JKM. Objektif program ini adalah untuk membantu mangsa bencana alam banjir dan memupukkan sifat-sifat murni di kalangan warga PMK. Di samping itu, terdapat juga sesi pemberian pakaian-pakaian terpakai kepada mangsa-mangsa banjir.


Skuad Prihatin PMK ini telah bertolak ke Kuantan pada jam 12.00 tengah malam/pagi dan tiba di perkarangan Kampung Sungai Isap pada pukul 7.30 pagi. Kerja-kerja amal ini bermula tepat pada pukul 8.00 pagi setelah taklimat pendek diberikan oleh staf PMK iaitu Encik Mohd Farizzal, Pegawai MPK iaitu Encik Rahim Bin Muda dan AJK KRT Sungai Isap Kuantan, Encik Jamil. Untuk pengetahuan umum, program kerja amal ini telah disokong kuat oleh Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) dan AJK KRT Sungai Isap Kuantan. Terdapat banyak politeknik lain yang turut turun padang membantu meringankan benban mangsa banjir, tetapi Skuad Prihatin PMK adalah merupakan Politeknik pertama yang melakukan kerja sukarelawan ini secara rasmi, iaitu memaklumkan dan memohon kebenaran ke pada pihak Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) untuk menjalankan program murni ini.

21 Nov, AYER KEROH – Satu program “team building” sebagai menggantikan perhimpunan bulanan bagi bulan November 2013 telah diadakan. Jabatan Perdagangan (JP) selaku pihak penganjur mengambil peluang sempena cuti semester untuk menagadakan program “outdoor” bagi semua staf.

Program diadakan di Taman Rekreasi Ayer Keroh bermula jam 9 pagi dengan aktiviti pemanas badan yang dipanggil “ Raound Rabbit”. Semua staf yang terlibat kelihatan terhibur dengan aktiviti tersebut. Yang paling “best”, pengarah pun “join” sekali.

 

Perhimpunan Bulanan 1 Perhimpunan Bulanan 2

 

 

18-19 Disember, Politeknik Melaka - Satu kursus berkaitan Tot Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (OSH) 2013 anjuran Jawatankuasa Keselamatan (Pelaksana OSH) dengan kerjasama Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Malaysia (JKKP@DOSH) telah diadakan dengan jayanya dan mencapai objektif yang ditetapkan. Kursus ini telah mendapat pengiktirafan dan pensijilan dari pihak JKKP@DOSH. Persijilan ini adalah penting di mana ia juga memberikan pengiktirafan kepada pensyarah-pensyarah yang berkelayakan mengajar Kursus AW mengikut garis panduan yang telah ditetapkan oleh pihak MQA.

 

 

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

14958582
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
2857
10767
43865
14836562
24081
322053
14958582

Your IP: 10.24.1.254
2020-12-03 06:41
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email