Trendy:

 

 

 

 
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
      Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 
     

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS 3.5

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

13 OKTOBER  2020, Politeknik Melaka - Commerce Department Society (CODES) telah menganjurkan  Program MIA Virtual Career Talk. Program yang dibuat secara maya menggunakan aplikasi Microsoft Team ini dilaksanakan bersama-sama Unit Pengantarabangsaan Politeknik Melaka.  Peserta program ini terdiri daripada 72 orang pelajar tahun akhir Program Diploma Akauntansi Politeknik Melaka, 2 orang pelajar daripada Politeknik Negeri Medan, 4 orang pelajar daripada Politeknik Negeri Bali dan 2 orang pelajar daripada Politeknik Negeri Bengkalis.  Kandungan perbincangan ini diketuai oleh Puan Nurul Farhana binti Abdul Raof iaitu Pengurus daripada  Competency Development dan Framework Department Of MIA.

Tujuan Program yang berprestij ini adalah antara lainnya untuk  meningkatkan lagi pengetahuan pelajar dan pensyarah berkenaan peluang kerjaya dalam bidang perakaunan di industri masakini.  Mendapatkan pendedahan berkaitan cabaran apabila berhadapan dengan revolusi industri 4.0 dengan kerjaya akauntan. Seterusnya untuk terus kekal dalam industri ketika dunia diuji dengan Pandemic Covic-19.

 

    

 

Menurut Ketua Program Diploma Akauntansi iaitu Encik Saifulnizam bin Zakariah ketika ditemubual, beliau berasa bangga kerana kesungguhan para pelajar dan pensyarah menjayakan program yang sangat baik seperti ini.  Seharusnya pelajar mengambil segala ilmu yang dikongsikan dalam sesi perbincangan hari ini kerana ianya sangat berguna ketika pelajar berada di industri kelak.  Begitu juga diharapkan pihak MIA akan sentiasa bersama-sama dengan Politeknik dengan memberi input dan latihan dalam merealisasikan misi institusi melahirkan bakal akauntan yang berkualiti dan berkaliber di masa akan datang.

Pelaksanaan program ini telah membuktikan bahawa para pelajar amat dahagakan program yang dapat memberikan semangat dan motivasi yang tinggi kepada mereka. Ia merupakan suatu platform yang tepat dalam usaha melahirkan pelajar yang mempunyai matlamat dan halatuju yang betul dalam memacu kehidupan. Di samping itu, program seumpama ini juga dapat mengukuhkan hubungan di antara pelajar, pensyarah dan sebuah badan yang diiktiraf profesional di Malaysia. Semoga program yang dijalankan dapat memberikan impak positif kepada para pelajar dalam pembentukan insan yang cemerlang, gemilang dan terbilang.

 

  

Sumber berita : Normala binti Salimin

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

14559232
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
133
11453
24526
14432384
365724
378826
14559232

Your IP: 10.24.1.254
2020-10-27 00:16
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email