Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS
  Kajiselidik Kemudahan Fasiliti      Tatacara Akses Wifi Pelajar PMK  

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

 

13 MAC 2019, POLITEKNIK MELAKA - KURSUS ASAS KESELAMATAN KEBAKARAN DAN FIRE DRILL POLITEKNIK MELAKA merupakan anjuran bersama Jawatankuasa Keselamatan OSH PMK dan Jawatankuasa Quick Respone Team (QRT) dengan kerjasama Jabatan Bomba dan Penyelamat dari Balai Bomba, Jalan Kubu, Melaka. Kursus ini diadakan bertujuan memberikan pendedahan kepada peserta  tentang aspek keselamatan kebakaran dalam bangunan terutama di tempat kerja, kemahiran dalam menggunakan peralatan memadam kebakaran dan sistem terhadap kebakaran dalam bangunan.

 

Peserta Kursus                

 

Slot pagi - Kursus Asas Keselamatan Kebakaran bermula pada jam 9.00 pagi hingga 12.00 tengahari yang telah disampaikan oleh penceramah dari Balai Bomba dan Penyelamat iaitu En. Sofian bin Hassan. Peserta-peserta yang terlibat adalah dikalangan ahli jawatankuasa OSH dan QRT, pelajar dan kakitangan PMK.

 

               

 

Slot tengahari - Setelah sesi kursus selesai peserta-peserta terlibat dengan latihan amali memadam kebakaran menggunakan peralatan memadam kebakaran. Para pelajar dan kakitangan diberi peluang untuk mengambil bahagian memadamkan kebakaran dan seterusnya dapat memberikan pengetahuan dalam menangani situasi sekiranya berlaku sesuatu kebakaran di tempat kerja mahupun di dalam bangunan.

 

                 

 

Slot Petang - Fire Drill telah dilaksanakan melibat penggunaan jentera dan pasukan Bomba dan Penyelamat. Pelbagai aktiviti dilaksanakan antaranya mengumpulkan kakitangan dan pelajar di kawasan Check Point yang telah ditetapkan, aktiviti menyelamat mangsa kebakaran dan penggunaan membawa dan mengulung hos di bangunan yang turut disertai ahli jawatankuasa QRT. Latihan tersebut bertujuan adalah untuk memberikan pengetahuan serta kemahiran mengenai garis panduan dan tatacara melepaskan diri apabila berlaku kebakaran.

 

                   

 

Majlis penutupan dan sesi penyampaian hadiah telah disempurnakan  oleh En. Charim bin Ibrahim@Berahim, Pengarah Politeknik Melaka. Program ini  berakhir dengan jayanya pada jam 4.30 petang.

 

 

Imbas QR Code di atas untuk memuat turun Buku Pelan Stategik Politeknik dan Kolej Komuniti 2018-2025, Buku Rangka Kerja TVET 4.0,  Buku Informasi Politeknik 2018, Buku Informasi Kolej Komuniti 2018 dan Buku Laporan Tahunan JPPKK.

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 

Video terbaru di Youtube POLITV SOUTHERN

INTERNATIONAL BEST PRACTICES & SHARING

KNOWLEDGE PROGRAMME@ POLITEKNIK

NEGERI SRIWIJAYA, PALEMBANG, INDONESIA

TARIKH:  24-27 April 2019                                                                               

TEMPAT/NEGARA:  Palembang, Indonesia

PENGANJUR AKTIVITI:  PMK

Link: https://youtu.be/Lwclpxs08CY

08129407
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
13352
15543
13352
8033542
150503
454039
8129407

Your IP: 10.24.1.254
2019-06-16 21:19
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email