Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS
  Kajiselidik Kemudahan Fasiliti      

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan

Unit CISEC (Unit Corporate Industrial

Service and Employment Centre)

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK  

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

Sumber berita : Puan  Hairani binti Ahmad Zainuldin

 

 

Pada 27 ‚Äď 29 Mac 2017, bertempat di Bayu Dive Centre, Pulau Tioman, seramai 6 orang pelajar (Nur Hafizoh Binti Muhamad, Aiman Ashri Bin Arifuddin, Muhammad Afizi Bin Amiruddin, ¬†¬†Khairul Azhar Bin Mashur, Muhammad Amidie Bin Aifulizam - Pelajar Diploma Kejuruteraan Mekanikal dan Nur Safirah Binti Ismail ‚Äď Pelajar Diploma Perniagaan Antarabangsa) serta seorang pensyarah Politeknik Melaka En. Mohamad Pazlin Bin Saion telah berjaya ditauliahkan dengan lesen professional PADI Open Water Scuba Diving (OWSD) bagi kumpulan kedua.

 

 

Program ini telah dianjurkan oleh Kelab Biodiversiti Marin, Politeknik Melaka dibawah seliaan Pn. Hairani Binti Ahmad Zainuldin. Misi Politeknik ialah menghasilkan graduan yang holisitik (modal insan) melalui kurikulum (modul) yang responsif. Modul Biodiversiti Marin (DRK 3192) yang pertama kali dilaksanakan merupakan antara subjek wajib lulus oleh pelajar Politeknik Melaka. Kelebihan modul ini ialah pelajar akan ditauliahkan dengan sijil kompeten (kemahiran) selaman SCUBA dan melaksanakan satu program penanaman terumbu karang di dasar laut.

 

Berdasarkan huraian Datuk Seri Najib bin Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia tentang RMK-11, beliau menyatakan Negara memfokuskan peningkatan lebih 40 peratus pekerja mahir menjelang 2030.   Berlandaskan Rancangan Malaysia Ke-11 di bawah Teras Ketiga iaitu mempercepat pembangunan modal insan untuk negara maju. Impak yang diperolehi melalui pentauliahan sijil kompeten kepada pelajar politeknik yang mengikuti modul ini terarah kepada kejayaan misi Politeknik dan RMK-11.

 

Ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada Pengarah Politeknik Melaka, Hj. Abdul Aziz Bin Abu Bakar yang banyak memberikan sokongan untuk kami melaksanakan program yang dapat meningkatkan kompetensi pelajar. Program ini juga tidak akan berjaya tanpa penglibatan dan bantuan dari pensyarah Politeknik Melaka terutamanya En. Mohd Azamri Bin Kandari dan seluruh warga Unit Sukan & Kokurikulum, Politeknik Melaka.

 

        Tidak lupa juga ucapan terima kasih kepada En. Ahmad Fariz Bin Fauzi, Jurulatih Selaman Skuba dari Kolej Komuniti Jelebu yang telah banyak mencurahkan ilmu dan tunjuk ajar kepada pelajar Kelab Biodiversiti Marin sehingga akhirnya mereka berjaya ditauliahkan dengan lesen professional PADI Open Water Scuba Diving (OWSD).

 

        Diharapkan dengan pentauliahan ini pelajar dapat melihat aktiviti selaman skuba ini sebagai salah satu sumber peluang kerjaya mereka di masa hadapan terutamanya dalam bidang marin.

 

 

 

Peringatan kepada semua pembekal / kontraktor yang ingin membuat perolehan di PMK perlulah berdaftar dengan kementerian kewangan dan mengaktikan serta mengemaskini maklumat di sistem ePerolehan baharu dan eVendor dengan kadar segera. Sila layari laman rasmi ePerolehan dan eVendor untuk maklumat lanjut.

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

03861229
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
3391
11648
15039
3740321
234457
314853
3861229

Your IP: 54.158.194.80
2018-05-21 04:52
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email