Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
program Kebolehpasaran Graduan

Unit CISEC (Unit Corporate Industrial

Service and Employment Centre)

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK Kursus Jangka Pendek PMK      
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring      
             

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM
               

https://www.facebook.com/MajlisPerwakilanPelajarPoliteknikMelaka/?fref=ts

Pada 16 Januari 2017, seramai 41 orang wakil pelajar dari setiap kelas di Politeknik Melaka telah menyertai Program Dialog Bersama Pelajar yang telah dianjurkan oleh Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar (JHEPP). Program Dialog Bersama Pelajar ini telah mendapat sambutan daripada wakil-wakil setiap kelas daripada setiap jabatan yang terdapat di Politeknik Melaka. Selain itu, dialog ini telah berlangsung di Bilik Kuliah 33 dan Bilik Kuliah 34. Program ini telah bermula pada jam 12.30 petang dan telah berakhir pada jam 2.00 petang.

Tujuan utama program ini dianjurkan adalah untuk memperkenalkan barisan Majlis Tertinggi Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) kepada setiap wakil pelajar di Politeknik Melaka serta mendengar pandangan dan suara pelajar Politeknik Melaka. Sehubungan dengan itu, program Dialog Bersama Pelajar ini telah memberi pelbagai manfaat kepada semua pelajar Politeknik Melaka seperti para pelajar dapat menyuarakan masalah serta pandangan yang dihadapi sepanjang proses pembelajaran di Politeknik Melaka.

Adalah diharapkan kita sebagai seorang pelajar di Politeknik Melaka perlu mengenali barisan Majlis Tertinggi Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) serta menyuarakan pendapat mahupun masalah agar pihak atasan dapat membuat penambahbaikan Politeknik Melaka. Harapan para pelajar Politeknik Melaka adalah agar program seperti ini dapat diadakan lagi pada masa akan datang dengan penambahbaikan yang lebih baik. Ribuan terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada para pelajar yang telah menyertai Program Dialog Bersama Pelajar ini.

Plaza Pandan Malim, Melaka ‚ÄstPada 11 Januari 2017 (Rabu)¬†telah berlangsungnya program jualan dari but kereta atau lebih sinonim lagi Car Boot Sale anjuran Civil Engineering Students‚Äô Affairs Club (CESAC) di perkarangan Politeknik Melaka. Aktiviti jualan terus dari but kenderaan semakin mendapat sambutan menggalakkan daripada orang ramai, terutama bagi mereka yang mahu menambah pendapatan keluarga menerusi perniagaan pelbagai barangan secara santai dan menyeronokkan. Tujuan utama program ini diadakan adalah untuk menyediakan platform bagi pelajar berniaga. Konsep jualan secara car boot sale ini melatih pelajar berniaga menggunakan kemudahan yang sedia ada seperti kereta atau van serta memperluaskan idea mereka cara berniaga yang bukan sahaja memerlukan kawasan yang luas dan menyewa tempat yang mahal. Sambutan program ini sangat memberangsangkan kerana sebanyak 10 kumpulan telah menyertainya. Jualan juga dilihat meriah dengan kehadiran pelangan dari kalangan pelajar dan staf Politeknik Melaka. Antara jualan yang ada seperti makanan dan minuman, pakaian, kereta mainan dan macam-macam lagi. Diharapkan program ini dapat diteruskan bagi memberi ruang pelajar untuk terus berniaga dan meluaskan aktiviti perniagaan mereka.

 

 

 

Saksikan secara langsung menerusi live streaming di 

1. Laman web mypoliteknik.edu.my

 

2. Laman web www.jpkk.edu.my

 

3. https://www.youtube.com/watch?v=7ewRuNg90Ow

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

522154
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
130
5535
5665
487007
63377
67085
522154

Your IP: 174.129.120.155
2017-01-23 02:03
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email