Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS
  Kajiselidik Kemudahan Fasiliti      

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
program Kebolehpasaran Graduan

Unit CISEC (Unit Corporate Industrial

Service and Employment Centre)

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK Kursus Jangka Pendek PMK      
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring        
           

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM
               

TAKLIMAT PENULISAN KES

(oleh : Mohd Fauzi bin Abu Bakar)

 

 

22 November 2017 ‚Äď Jabatan Perdagangan melalui penyelaras ULPL (JP) telah menganjurkan satu sesi perkongsian maklumat peringkat dalaman bertajuk ‚ÄúPenulisan Kes‚ÄĚ. Taklimat ini diadakan di Business Support Room (BSR). Ia adalah sebagai langkah jabatan dalam¬† usaha memupuk minat dan budaya menulis kes dikalangan pensyarah jabatan perdagangan. Usaha ini diyakini dapat membantu pensyarah menyediakan bahan mengajar yang membolehkan pelajar terlibat dengan lebih aktif dalam sesi perbincangan. Bahan penulisan kes ini boleh memupuk pelajar menghasilkan pemikiran analisis dan penyelesaian masalah dalam membuktikan jawapan mereka.

Taklimat ini telah disampaikan oleh Pn. Emilya binti Zurda yang meliputi sesi pengenalan penulisan kes, konsep dan panduan menghasilkan penulisan kes yang baik serta soal jawab daripada kalangan  peserta.

 


 

 

 

 

 

 

 

Sumber: Nurul Nadiah Binti Othman

30 Oktober hingga 1 November 2017, Politeknik Melaka - Jabatan Kejuruteraan Awam Politeknik Melaka telah mengadakan Program Metal Framing System Enhancement Skill, Innovation IBS & Dual Certification berkaitan kerja-kerja pemasangan kerangka dinding dan kerangka bumbung di kalangan belia Bukit Katil Melaka. Program ini telah berjaya dilaksanakan selama 3 hari bermula 30 Oktober 2017 hingga 1 November 2017. Di antara objektif program ini adalah untuk membuka ruang pekerjaan yang lebih meluas kepada belia dalam bidang IBS. Di samping itu juga, peserta juga boleh mengikuti kursus SKK di masa hadapan dan bekerja dalam bidang IBS.  seramai 27 peserta dari belia bukit katil telah mengambil bahagian dalam program ini dan mereka telah berjaya mendirikan kerangka bangunan dan bumbung dengan jayakan. Secara keseluruhannya, program ini telah membuka platform kepada belia untuk mengenal sistem IBS secara nyata dan praktikal dan peserta amat berpuas hati dengan kursus yang dikendalikan. Diharapkan agar program ini dapat diteruskan lagi di masa hadapan  untuk mengukuhkan lagi  pengetahuan dan meningkatkan kemahiran di kalangan staf dan Belia Bukit Katil Melaka dalam bidang tujahan Politeknik Melaka iaitu Industrialised Building System.

   

   

  

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

02166321
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1073
5594
36630
2087181
155122
187879
2166321

Your IP: 54.80.146.251
2017-11-24 04:31
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email