Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS
  Kajiselidik Kemudahan Fasiliti      

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan

Unit CISEC (Unit Corporate Industrial

Service and Employment Centre)

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK Kursus Jangka Pendek PMK      
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring        
            

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

3 FEBRUARI 2018, MAKMAL KOMPUTER 1 - Satu program telah dijalankan di Politeknik Melaka yang dianjuran oleh Commerce Department Society (CODES). Program Belajar IT ini telah diadakan julung kalinya pada semester ini. Program ini diadakan bagi bertujuan untuk melatih serta mempraktikakkan penggunaan Adobe Photoshop dan Adobe Illustrator dalam mencipta dan mengasah bakat dalam bidang ilmu grafik. Program ini juga dapat melahirkan idea-idea kepada pelajar dalam menghasilkan grafik yang berkualiti, membaiki kelemahan dan menambah ilmu tentang Adobe Photoshop dan Illustrator sambil menilai kretiviti pelajar. Program Belajar IT ini adalah salah satu alternatif bagi pelajar untuk memahirkan penggunaan Adobe Photoshop dan Illustrator di dalam dunia pembelajaran dan pekerjaan kelak supaya menjadi ‚Äúvalue added‚ÄĚ kepada peserta.

Program ini, bermula pada pukul 9.00 pagi dengan pendaftaran peserta. Pada pukul 9.15 pagi telah berlangsung sesi pengenalan dan penceritaan mengenai latar belakang Adobe Photoshop dan Illustrator. Dan pada jam 10.30 pagi sesi taklimat mengenai cara penggunaan Adobe Photoshop dan Adobe Illustrator telah berlangsung dengan jayanya dan tamat pada pukul 1.00 petang. Seramai 15 orang pelajar dari Jabatan Perdagangan telah mengikuti program ini .

Setinggi tinggi penghargaan diucapkan kepada pihak Commerce Depatment Society (CODES) dan ahli jawatankuasa program Belajar IT kerana telah sama sama berusaha dan memberi kerjasama yang padu dalam menjayakan program Belajar IT ini. Diharapkan perisi Adobe Photoshop dan Illustrator ini dapat diguna pakai oleh peserta peserta yang terlibat di masa akan datang.

 

31 JANUARI 2018­, Hospital Jasin - Program ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada pelajar untuk lebih menghargai akan kesihatan yang Allah S.W.T berikan kepada umatnya. Selain itu juga, program ini juga dapat memupuk nilai-nilai murni dalam diri pelajar iaitu terutamanya dalam hidup bermasyarkat khususnya di Malaysia yang mempunyai berbilang kaum. Malahan, program ini juga dapat mendidik para pelajar dalam melayan dan menghiburkan pesakit dengan cara dan tertib yang sesuai.

 

Impak daripada program ini adalah kita dapat mengeratkan lagi hubungan antara masyarakat sekeliling. Selain itu, program ini juga dapat memupuk lagi rasa sayang sesama insan dan belas kasihan antara kita. Malahan, program ini adalah pelajar mempelajari erti bersyukur akan nikmat kesihatan yang Allah S.W.T berikan kepada umatnya.

 

 

Secara keseluruhannya, program ini menggambarkan kerjasama dan komunikasi antara pelajar dan masyarakat sangat baik dan kukuh dalam menjayakan perkongsian ini sehingga berjaya, berjalan dengan lancar dan mencapai matlamat utama program ini.

majlis Amanat Menteri Pendidikan Tinggi. klik di sini

Majlis Amanat Ketua Pengarah JPPKKi:

i. Live streaming di portal rasmi JPP (http://mypoliteknik.edu.my) 

ii. Youtube channel . Klik di sini

iii. Facebook live : Klik di sini 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

02866697
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
2895
13933
33257
2771727
175410
221769
2866697

Your IP: 50.19.34.255
2018-02-21 09:31
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email