Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
      Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 
     

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS 3.5

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

17 September 2020, Melaka - 1 hingga 16 September 2020, seramai 41 peserta pelajar dari Politeknik Melaka menyertai Program Bulan Kebangsaan yang dianjurkan oleh Majlis Perwakilan Pelajr (MPP) dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Pembangunan Pelajar (JHEPP). Program Bulan Kebangsaan diadakan sempena sambutan hari kebangsaan pada 31 Ogos setiap tahun. Progam ini berlangsung selama 14¬† hari¬† iaitu bermula pada 1 September 2020 hingga 14 September 2020¬† . Bulan kebangsaan ini diadakan¬† bertempat di Politeknik Melaka dan dilaksanakan secara atas talian . Sepanjang program ini berlangsung, terdapat tiga pertandingan yang diadakan seperti pertandingan swafoto, pertandingan ‚Äúbroadcasting‚ÄĚ dan pertandingan sajak.¬† Pertandingan ini mendapat sambutan yang meriah daripada mahasiswa dan mahasiswi yang berada di politeknik mahupun di atas talian. Pada 16 September 2020, pengumuman pemenang yang menyertai pertandingan diumumkan secara atas talian melalui aplikasi Youtube Politeknik Melaka. Ribuan terima kasih kepada pelajar dan tahniah kepada pemenang yang telah menyertai Program Bulan Kebangsaan.

Untuk maklumat program sila layari pautan yang telah diberikan https://youtu.be/QQedbC3tH4U

  

20hb September 2020, Kampung Tanjung Dahan, Kuala Linggi - Telah berlangsung 1 program “Program Lestari:Cuci-cuci Masjid, Edaran Kotak Rezeki Ummat MyFundAction dan Santuni Asnaf dan Nelayan di Kampung  Tanjung Dahan. Program ini turut menggabungkan pihak Persatuan Alumni Politeknik Melaka, YADIM, MyFundAction, SWCorp, AV Bikers, Syarikat Bubbles, Jabatan Kejuruteraan Mekanikal , Jabatan Kejuruteraan Elektrik PMK , ALAM dan masyarakat setempat. Pelbagai pengisian  telah disusun sepanjang satu hari program berjalan.

PAGOH, 22 September 2020 ‚Äď Satu sesi lawatan kerja ke Pusat Data & Pusat Kawalan Operasi CCTV, Seksyen Projek Khas Hab Pendidikan Tinggi Pagoh (SPK HPTP), Kementerian Pengajian Tinggi telah dianjurkan oleh Unit Teknologi Maklumat PMK. Lawatan tersebut telah diketuai oleh Pn. Haidar Nur Rifhan binti Basir, Ketua Unit Teknologi Maklumat dan turut disertai oleh Tn. Hj. Salleh bin Mohamed, Penolong Keselamatan PMK, En. Emran bin Talib, Ketua Bahagian Khidmat Pengurusan serta 4 orang staf Unit Teknologi Maklumat dan wakil Ketua Unit Pembangunan Senggaraan. Kedatangan peserta lawatan telah dialukan oleh Tn. Hj. Khairil Anuar bin Karim, Pengarah SPK HPTP dan Dr. Siti Zubaidah binti Hj. Abu Bakar, Timbalan Pengarah SPK HPTP serta beberapa pegawai dan staf agensi tersebut.

Lawatan kerja ini bertujuan untuk melihat dengan lebih dekat pengurusan pusat data dan sistem kawalan keselamatan CCTV di Hab Pendidikan Tinggi Pagoh disamping menerima perkongsian berkaitan pengurusan keselamatan serta amalan baik yang dilaksanakan di agensi tersebut.

Para peserta lawatan juga telah dibawa untuk melihat pusat data SPK HPTP yang menyokong sistem rangkaian berpusat bagi 3 universiti awam dan 1 politeknik yang terdapat di bawah Hab Pendidikan Tinggi Pagoh ini. Disamping itu, para peserta juga telah dapat melihat dengan lebih dekat Pusat Kawalan Operasi CCTV SPK HPTP dan mendapat penerangan ringkas pengoperasian bilik tersebut.

  

 

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

14156864
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
8707
9382
8707
14065558
342182
400598
14156864

Your IP: 10.24.1.254
2020-09-27 20:39
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email