Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
      Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 
     

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS 3.5

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

Politeknik Melaka, 1 Julai 2020 ‚Äď Politeknik Melaka telah menerima lawatan balas kunjung hormat dari Institut Pendidikan Guru, Kampus Perempuan Melayu Melaka seramai 9 orang¬†dengan diketuai oleh Timbalan Pengarah IPG KPM iaitu Dr Norshidah binti Abu Husin. Lawatan balas tersebut lebih memfokuskan kepada perbincangan kolaborasi strategik antara PMK dengan IPG KPM. Perbincangan kolaborasi diadakan di Bilik Mesyarat Persidangan bermula jam 2.30 petang dan berakhir pada jam 4.30 petang. Pihak IPG KPM mencadangkan¬†perkongsian pemberian latihan, kursus dalam pembangunan insaniah, pedagogi pengajaran dan pembelajaran kepada pensyarah dan kursus pembangunan insaniah dan sahsiah untuk mahasiswa. Di samping itu, pihak IPG KPM juga berminat untuk bekerjasama dalam program sukarelawan dan pengantarabangsaan dan pembangunan dan penyelidikan (R&D). Pihak IPG KPM juga menerima untuk bekerjasama dalam perkongsian peralatan pembelajaran dan pengajaran (PdP),peralatan umum, tempat program dan fasiliti. Politeknik Melaka amat berbesar hati dengan kerjasama yang sudi diberikan oleh pihak IPG KPM. Politeknik Melaka akan memberi kerjasama dalam perkongsian kepakaran ilmu dan latihan praktikal¬† dalam bidang kejuruteraan. Disamping itu, PMK akan bekerjasama dalam penyelidikan, penerbitan, penulisan dan pembentangan bersama pensyarah di IPG KPM. Diharapkan jalinan kolaborasi yang terjalin ini akan dapat memberi manfaat kepada kedua-dua pihak.

 

   

Majlis Amanat Ketua Menteri "Melakaku Maju Jaya" yang telah berlangsung pada 1 Julai 2020 turut dihadiri oleh Pengarah PMK Encik Charim bin Ibrahim@ Berahim. Dalam amanat ini Ketua Menteri Melaka juga telah merasmikan slogan baru untuk Negeri Melaka iaitu 

 

MELAKAKU MAJU JAYA,

RAKYAT BAHAGIA,

MENGGAMIT DUNIA.

 

 

 

Politeknik Melaka, 27 Jun 2020 - Sebagai salah satu program tanggungjawab terhadap masyarakat setempat, Jawatankuasa Muafakat Masyarakat Politeknik Melaka telah bekerjasama dengan masyarakat setempat dengan JPKK Pokok Mangga dan Japerun Dun Kesidang  untuk menghulurkan bantuan kemasyarakatan kepada mereka yang memerlukan di sekitar kawasan Pokok Mangga.

 

Menurut Ts Mohd Azamri Kandari Timbalan Pengarah Politeknik Melaka berkata, penerima bantuan terdiri daripada golongan warga emas yang mengalami strok atau lumpuh tubuh badan, orang kelainan upaya (OKU), mangsa kemalangan dan kanak-kanak yang menghidap penyakit kronik. Salah seorang penerima merupakan pesara yang terselamat dalam kejadian tembak menembak kongsi gelap Botak Chin pada tahun 1976.  Dalam program ini, sumbangan yang diberikan seperti kerusi roda, wang tunai, barangan keperluan harian, lampin pakai buang serta botol susu. Barangan sumbangan ini telah ditaja oleh Muafakat Masyarakat Politeknik Melaka, Klinik Pakar Ortopedik Dr Zafri Helmi, Putra Specialist Hospital serta Japerun Kesidang.

 

Program Muafakat ini turut disertai Klinik Pakar Ortopedik Dr. Zafri Helmi Putra Putra Specialist Hospital, Pejabat Daerah dan Tanah Melaka Tengah, Majlis Agama Islam Melaka serta Jabatan Kebajikan Masyarakat. Hadir sama Pengerusi Muafakat Masyarakat Encik Mohd Hadi Nasarudin bin Ali dan beberapa orang ahli jawatankuasa.

 

Program Muafakat Masyarakat ini telah menampakkan satu hubungan yang erat dengan masyarakat dan dengan adanya program sebegini ia dapat membantu mengurangkan beban yang ditanggung oleh para penerima sumbangan disamping membuka mata semua pihak untuk bersama-sama cakna keadaan masyarakat sekeliling yang memerlukan sokongan dan bantuan kita. Program sebegini juga diharapkan dapat memberi ruang dan peluang untuk pihak PMK bekerjasama dengan agensi-agensi yang lain pada program yang akan datang seperti pepatah Melayu pernah menyebut ‚Äúberat sama dipikul, ringan sama dijinjing‚ÄĚ; katanya.

 

   

  

 

 Maklumat Pendaftaran siswa Baru Politeknik Melaka Sesi Jun 2020

 

klik di sini

Sekian, terima kasih.

 

Jabatan Pembanguan dan Hal Ehwal Pelajar

 

GARIS PANDUAN & HEBAHAN BERKAITAN PENULARAN COVID 19

 klik di sini

 

 

 

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

13036999
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
2804
11265
14069
12936220
65451
392141
13036999

Your IP: 10.24.1.254
2020-07-06 06:16
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian Pengajian Tinggi Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email