Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
Program Kebolehpasaran Graduan  

 

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring
  
Kursus Jangka Pendek PMK 

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM

 

 

3 OKTOBER 2019, MELAKA ‚Äď Kira-kira 100 pelajar Politeknik Melaka dari keluarga kurang mampu (B40) bakal menikmati manfaat apabila Skim bantuan ‚ÄėFoodbank Siswa‚Äô diperkenal¬†di Politeknik Melaka. Majlis Pelancaran Foodbank Siswa telah dirasmikan oleh pengarah Politeknik Melaka En Charim bin Ibrahim@Berahim bersama-sama penerima bantuan dari program ini.

Pengarah Politeknik Melaka, En Charim bin Ibrahim berkata program bantuan ini bukan hanya setakat pemberian makanan, program ini turut meliputi bantuan alat tulis dan keperluan harian. Pengarah mensasarkan pertambahan bilangan pelajar penerima bantuan dari program Foodbank ini agar semua mendapat manfaat.

 

Untuk program ini juga, tuan pengarah mengalakkan seluruh warga Politeknik Melaka yang berkemampuan untuk menyumbang barangan kepada pelajar yang  memerlukan. Tabung sumbangan Foodbank juga disediakan untuk menambah dana bagi program ini.

Berita selanjutnya di https://www.youtube.com/watch?v=t0b1UpSwuQY&t=6s

 

4 OKTOBER 2019, Melaka ‚Äď Seramai 19 orang Pelajar Politeknik Melaka telah menerima Anugerah Kecemerlangan pada Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar ke-28 bertemakan "Batik" yang telah diadakan di¬†Hotel Avillion Legacy Melaka.

Majlis anugerah ini bertujuan untuk mengiktiraf pelajar-pelajar yang aktif didalam penglibatan akademik dan aktiviti kokurikulum di Politeknik Melaka. Pelajar-pelajar yang menerima anugerah ini dihitung melalui markah penglibatan aktif mereka di peringkat Politeknik Melaka hinggalah ke peringkat Antarabangsa.

Pelajar semester 5 Jabatan Perdagangan, Siti Afifah binti Shahimi telah menggondol anugerah tertinggi pelajar iaitu Anugerah Bitara dimana anugerah yang diidamkan setiap pelajar Politeknik Melaka . Anugerah ini diberikan kepada pelajar yang cemerlang didalam akademik dan bidang kepimpinan pengurusan acara bidang kesukarelawan, sukan dan kebudayaan, kerohanian dan aktif kelab persatuan.

Jabatan Kejuruteraan Elektrik telah memenangi Anugerah Jabatan Paling Unggul dan Anugerah Jabatan Aktif Keusahawanan manakala manakala Jabatan Kejuruteraan Awam memenangi Anugerah Aktif Kesukarelawan.

Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar ke 28 yang dikendalikan sepenuhnya oleh pelajar Majlis Perwakilan Pelajar telah dirasmikan oleh Presiden Majlis Akademik Malaysia, Prof Dato' Dr Mohd Idrus bin Mohd Masirin.

Senarai penuh video di Youtube Politeknik Melaka

 dan di Youtube POLITV SOUTHERN

09681443
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1311
9240
1311
9599004
228647
391321
9681443

Your IP: 10.24.1.254
2019-10-20 03:27
Laman hrmis Laman Hrmis Jabatan Pengajian Politeknik laman portal anm Laman MQA Laman CIDOS Sistem pengurusan politeknik Melaka Laman Portal MPC Laman portal rasmi JPA Laman 1mtc Laman Rasmi PTPTN Lembaga Hasil Dalam Negeri Kementerian pendidikan malaysia Bagian Ambilan Pelajar 1govuC Email