Trendy:
Peta  Laman   Mengenai PMK
Soalan Lazim (FAQ)   Arkib
Dasar Privasi & Keselamatan   Sebutharga
e-Kursus Jangka Pendek   Sistem Pendaftaran Syarikat

 

 

Majlis Perwakilan Pelajar   Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar
Senarai Politeknik   Maklumat Kemasukan/ Bahagian Pengambilan Pelajar
Portal Pelajar Politeknik Melaka   CIDOS

 

 

 

Peta Laman Soalan Lazim
program Kebolehpasaran Graduan

Unit CISEC (Unit Corporate Industrial

Service and Employment Centre)

Sistem 1L5G    

 

 

Sistem Dalam PMK

Sistem Pengurusan politeknik sistem document untuk warga PMK Kursus Jangka Pendek PMK      
sistem epergerakan untuk warga PMK sistem wifi PMK e-coaching & monitoring      
           

 

Sistem Luaran PMK 

Sistem tapisan kerajaan CGSO Sistem HRMIS Jabatan Perkhidmatan Awam Portal u-PUSTAKA Sistem E-Perolehan Kementeraian Kewangan Curriculum Information Document Online SystemCIDOS

  Sistem Pemantauan Pengurusan Aset Sumber Elektronik@PNM
               

Pada 23 dan 24 Mei 2017 telah diadakan Kursus Training of Trainers (TOT) Keusahawanan bagi pensyarah keusahawanan DPB2012 Politeknik Melaka. Program ‚ÄúKURSUS TRAINING OF TRAINERS (TOT) KURSUS KEUSAHAWANAN DPB2012‚ÄĚ adalah program yang dianjurkan bagi tujuan memberi latihan intensif kepada pensyarah yang mengajar kursus keusahawanan, DPB2012.

 

Ini bagi memastikan pensyarah yang mengajar kursus ini mendapat ilmu keusahawanan yang terkini seiring dengan kehendak kurikulum DPB2012. Kursus ini wajib diajar di semua jabatan akademik di Politeknik Melaka, termasuk jabatan kejuruteraan dan lain-lain jabatan. Kursus TOT ini dijalankan bagi meningkatkan kompetensi pensyarah di jabatan kejuruteraan untuk mengajar kursus keusahawanan.

Program yang menyasarkan seramai 20 orang pensyarah DPB2012 ini telah melibatkan penceramah luaran dan penceramah dalaman politeknik sendiri. Kursus ini dilihat dapat meningkatkan kompetensi pensyarah yang mengajar kursus DPB2012. Pensyarah juga dapat melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan terkini tentang bisnes online selaras dengan kehendak kurikulum. Selain itu, kursus ini juga telah dapat menggalakkan perkongsian ilmu di kalangan pensyarah di Politeknik Melaka.

Politeknik Melaka, 25 Mei 2017 ‚Äď TECC atau nama sebenarnya Technology Enabled Collaborative Classroom merupakan bilik kuliah yang dilengkapi dengan kemudahan komputer berinternet, sistem wifi, layar dan televisyen sebagai petunjuk paparan, papan putih pintar dan pelbagai kemudahan P&P (pembelajaran & pengajaran) yang sangat selesa untuk digunakan oleh para pelajar serta pensyarah. Penceramah kursus, En. Mohamad Farid Bin Wahi Annuar sangat terlatih dengan kemudahan yang ada di TECC. Beliau memberikan tunjuk ajar tentang kepenggunaan teknikal TECC dan ianya juga sebagai persediaan para pensyarah menggunakan semua peralatan yang disediakan sebaik mungkin.